Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

"Η ώρα του Κώδικα" 2015

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week) είναι μια δράση στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ανά την Ευρώπη, και στόχο έχει την προβολή του προγραμματισμού ως επιστήμης και την απομυθοποίηση των σχετικών δεξιοτήτων. Με το σκεπτικό της μείωσης του ψηφιακού αναλφαβητισμού και μετά από συμμετοχή της δασκάλας του σχολείου μας Μπατσή Θεοδώρας σε σχετικό webinar με τίτλο «Η Τέχνη του Κώδικα», διοργανωμένο από την Περιφεριακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, τον Σχολ. Σύμβουλο Πληροφορικής Αιτ/νίας και το Εργαστήρι Εκπαιδευτικού Υλικού και Μεθοδολογίας – Ε.Α.Π. προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Κώδικα, που έλαβε χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 10-18 Οκτωβρίου 2015, είχαμε προγραμματίσει και πραγματοποιήσαμε 1 ώρα εισαγωγικού μαθήματος στον προγραμματισμό για αρχάριους, παίζοντας ένα παιχνίδι στο Scratch (Εισαγωγή στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch). Η δράση απευθυνόταν σε παιδιά Β’ τάξης του δημοτικού και με αυτά πραγματοποιήθηκε. Οι μαθητές μας με ενθουσιασμό κατάφεραν να γράψουν 37 γραμμές κώδικα! Μπορείτε να δείτε την επίσημη συμμετοχή του σχολείου μας στη διεύθυνση: http://events.codeweek.eu/view/9275/scratch-for-youngsters/
Μπορείτε να παίξετε με το παιχνίδι που παίξαμε κι εμείς στο σχολείο πατώντας στη διεύθυνση: https://studio.code.org/hoc/2 Μπορείς να μετακινείς πλακίδια για να γράψεις κώδικα. Κάθε πλακίδιο αντιστοιχεί σε μια γραμμή «πραγματικού» κώδικα. Το πρόγραμμα είναι ένα σύνολο οδηγιών που πρέπει να εκτελέσει ο υπολογιστής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου